32. SOZAH

32. SOZAH - Široki Brijeg 30. 9. - 2. 10. 2016.

Ovih dana je dogovoren datum ovogodišnjih Susreta odgonetača i zagonetačkih autora Hrvatske. Kao što otprije znate, domaćin je Široki Brijeg i tamošnja poveća skupina enigmata okupljena oko kluba "Ero".
Njihov vođa ili "Katica za sve" Nevenko Soldo me je zamolio da potvrdimo ovaj datum što je i učinjeno. U planu je da "Ero" raspiše dopisni natječaj kao i "Vazak" lani, ali o tom potom. Domaćini će na SOZAH-u obilježiti već njihove tradicionalne "Dane enigmatike" (bili smo prošle godine) i 100 godina enigmatike u Širokom Brijegu. Program će voditi hercegovačka novinarska, pjesnička i enigmatska legenda Franjo Vukoja (ako odbije onda Tarik Filipović - šala).

Ono što naše klubove i pojedince najviše zanima je standardni raspored natjecanja. U subotu prije ručka sastavljačko (autorsko), a poslijepodne rješavačko prvenstvo.
Domaćini javljaju da je u planu i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u kvizovci što mi je kao ljubitelju te igre posebno drago. Bez obzira na broj sudionika trebat će odigrati 8 - 9 kola, tako da bi kvizovka morala startati u petak (3 kola?). Kako će ovu najavu prenijeti i neki enigmatski blogovi bit će prilike za prijedloge i konačne dogovore.

Kao što mi Nevenko u zadnjem javljanju piše da žele to organizirati, kako naš narod kaže, "kako to Bog zapovijeda" tako se i ja pridružujem željama. Neka bude ka i lani!
Kad nam domaćini pošalju lokaciju (hotel) i cijene mi ćemo to u Feniksu objaviti, a do tada svima pozdrav.

Pero

Područje rada / Mi volimo ...

Chart

  • Križaljake
  • Skandinavke
  • Osmosmjerke
  • Sudoku
  • Logika

Login