35. SOZAH u Kraljevici od 20. - 22. rujna

Konačno sam se uspio naći s gospodinom Nedjeljkom Anđelićem, direktorom hotelskog naselja "Uvala Scott", kako bi utvrdili datum našeg najznačajnijeg enigmatskog okupljanja. Mnogi zagonetači već su bili u "Scottu" i znaju što nas čeka tamo i što imamo na raspolaganju (mnogo prostora, dobra cijena...). Kako se taj turistički kompleks zatvara svake godine 1. listopada, naša ideja je bila da SOZAH održimo zadnjeg vikenda u rujnu. Na molbu "čvora" iz Bjelovara (dogovoreni svatovi Štefove unuke) pomakli smo Susrete jedan vikend unaprijed (bit će toplije more) tako da je gornji datum sada službeni termin.
Sve će se odigravati po već davno utvrđenom scenariju, najvažnija natjecanja bit će u subotu, a radi se na izletu. Prijedlog je da se obiđe otok Krk i tamošnje nama značajne lokacije: Jurandvor (Bašćanska ploča), Vrbnik (podrum PZV i žlahtina), te grob velikana naše enigmatike Dragutina Karla Barbalića u Dobrinju. Na jednom enigmatskom vlaku (mada Krk nema prugu) već smo imali sličan trip.
Na ovogodišnjem SOZAH-u u Bjelovaru bilo nas je stotinjak, zahvaljujući i tome što smo obilježavali 50 godina "čvora". Sljedeće godine imamo također okruglu obljetnicu, 25 godina "Feniksa", pa možda to privuče kojeg putnika namjernika više. Naša riječka redakcija napravit će zadatke za natjecanje, sve skupa žirirati i osigurati nagrade. Da, dobro ste shvatili, Valter, Jandro i ja ovaj put se nećemo natjecati, pa će biti lakše do postolja...
Volimo vas sve i vidimo se, ako ne prije, na leto u Kraljevici!

Područje rada / Mi volimo ...

Chart

  • Križaljake
  • Skandinavke
  • Osmosmjerke
  • Sudoku
  • Logika

Login