35. SOZAH

Teku završne pripreme za najveće ovogodišnje okupljanje enigmata u Hrvatskoj i što se nas tiče 35. SOZAH može sutra početi. Detaljni raspored trodnevnih događanja (20 - 22. rujna) u Kraljevici objavit ćemo u sljedećem broju “Feniksa”, a do tada evo vam par informacija o Susretima.

Prvoga dana u petak Željko Jandragić i bjelovarska ekipa organiziraju rješavanje zagonetki iz prošlog milenija, iz zlatnih godina “Čvora”. Iste večeri autori enigmatskih knjiga, izdanih u protekloj godini, predstaviće iste zainteresiranoj publici. Slijedi druženje u taverni uz riječkog pjevača Damira Badurinu (to je onaj koji je napisao “Najdražu Rijeku”) i vina na slovo “ž”, krčku žlahtinu i hercegovačku žilavku ako James donese.

Subota je kao uvijek udarni natjecateljski dan, pa će poslije doručka i zajedničkog slikanja započeti prvenstvo u sastavljanju zagonetki (pojedinačno i ekipno). Negdje oko podneva održat će se natjecanje u rješavanju logičkih zagonetki (uskoro je Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj) koje priprema Valter “Logo” Kvalić. Najvažnije natjecanje, Prvenstvo Hrvatske u rješavanju zagonetki (opet, pojedinačno i ekipno) najavljeno je za subotu poslijepodne. Za pripremu zadataka i žiriranje zadužene su redakcijske pantagane “Feniksa”: Rajko Ricijaš, Alfredo Ivankov, Vedran Vučinić i moja velikost. Za ekipu domaćina u obje konkurencije nastupit će već spomenuti Valter Kvalić i Željko Jandragić osvježeni s mladim riječkim enigmatom Živkom Barišićem.

Upravo Živko će izraditi majice i olovke s logom SOZAH-a koje će biti podijeljene svim sudionicima. Svaki sudionik dobit će i bocu vina na nedjeljnom izletu u vinariju “Palinkaš” u Novom Vinodolskom.

Vidimo se ljudi, ja jedva čekam da SOZAH krene!

Područje rada / Mi volimo ...

Chart

  • Križaljake
  • Skandinavke
  • Osmosmjerke
  • Sudoku
  • Logika

Login