Memorijal Milana Milina

U čast svog istaknutog člana i jednog od najvećih anagramista i majstora tzv. sitnih zagonetaka, Enigmatsko društvo "Dr Đorđe Natošević" iz Sombora , organizuje Memorijal Milana Milina

Zadaci:

1. Anagram: Sastavite čist anagram od sledećih slova:

 PRVIH STO GODINA UKRŠTENICE, KRALJICE ZAGONETAKA

 2. Rebus: Sastavite klasičan rebus u kome se u postavci (ne u rešenju) koriste

NAJMANJE DVA naziva BILJAKA (bilo koja dva predstavnika flore) s tim da makar jedan od tih naziva ima najmanje SEDAM slova. Naravno, nije propust ako se i u rešenju pojavi naziv neke biljke   (nije propust, ali nije ni “startna prednost” rebusa).
 
3. Stihovna zagonetka (bilo koja stihovna zagonetka osim anagram)
Tema: škola (bilo koji pojam vezan za školu)
Ograničenje: najviše 8 stihova.
 
4. Obratni rebus (rebus kod koga se rešenje čita “naopako”) u kome se u postavci (ne u rešenju) koristi naziv makar jedne životinje čiji naziv ima najmanje SEDAM slova). Naravno, nije propust ako se i u rešenju pojavi neki naziv neke životinje (nije propust, ali nije ni “startna prednost” rebusa).

Rok za slanje: 01. mart 2013. godine.

Radovi se šalju elektronskom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .
Prihvatiće se i zagonetke poslate poštom (PAŽNJA ) do 15.februara 2013. godine na adresu Slavko Bovan, Gavrila Principa 11, 23300 Kikinda.
 
VAŽNE NAPOMENE:
1. Pravo učešća imaju svi enigmati sa neograničenim brojem radova (u jednoj ili više kategorija).
2. Nije potrebno slati crteže za rebuse. Dovoljno je navesti ideje.
3. Radovi se mogu slati pojejedinačno, po nekoliko u jednoj pošiljci, ili SVI zajedno.
4. Jezik: srpski, ekavica.
5. Ranije objavljene zagonetke neće se naći u konkurenciji (svi učesnici TREBA da skrenu pažnju da je neka zagonetka objavljena i to mogu učiniti u svakoj faza žiriranja sve do trenutka objavljivanja rezultata). Nakon objavljivanja konačnih rezultata, svi prigovori se neće uzimati u obzir prilikom određivanja konačnog poretka.
6. Svaki od poslatih radove potpusuju se punim imenom i prezimenom.
7. Preporučuje se slanje u PDF-formatu (ali to nije obaveza).
 
SISTEM BODOVANJA:
Svaki od 4 zadatka vrednovaće se posebno, a žiriranje će se odvijati po principu “Naslovnih anagrama” i to u dve faze.
1.Koordinator takmičenja će sve prispele anagrame, stihovne zagonetke, rebuse i obratne rebuse složiti po azbučnom redu i poslati ih na žiranje SVIM učesnicima (svima koji su poslali maker jednu zagonetku) da odaberu određen broj (20 ili 30) po svom sudu najboljih. Na listu odabranih, autor može uvrstiti I JEDNU svoju zagonetku.
2. Po prikupljanju glasova biće napravljena lista od 30 najboljih zagonetaka u svakoj kategoriji koja će biti upućena (opet po azbučnom redu, bez imena autora) na više adresa uglednih enigmata koji će birati DESET najboljih (Bodovenje 12, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 i 2 boda, dok će po JEDAN bod dobiti sve zagonetke prispele na takmičenje).
Za svaku od četiri kategorije formiraće se tabela, te će se proglasiti pobednici.
Ukupni pobednik dobiće se sabiranjem bodova za sve četiri kategorije (takođe po principu. 12, 10…do 2, a 1 bod za samo učešće). Za ukupan plasman, uzimaće se najbolje plasirana zagonetka u svakoj od četiri kategorije.
Pobednici svake od četiri kategorije, kao i ukupni pobednik biće nagrađeni knjigama.
(Moguće je da će biti još nekih nagrada, ali knjige su zagarantovane)
Sva (važna i manje važna obaveštenja) o Memorijalu možete pratiti na blogovima Enigmatika (tupljenje i oštrenje) http://enigmatikatio.blogspot.com/ I Enigmoteka http://enigmoteka.blogspot.com/
 
Svim kolegama želim uspešan rad i dobru zabavu.
“Šef” takmičenja: Ero

Područje rada / Mi volimo ...

Chart

  • Križaljake
  • Skandinavke
  • Osmosmjerke
  • Sudoku
  • Logika

Login