3. MEMORIJAL MILANA MILINA

Enigmatsko društvo "Đorđe Natošević" iz Sombora organizira 3. memorijal Milana Milina u čast klupskog kolege koji je još za života ušao u legendu. Ovaj nagradni natječaj održavat će se na internet blogu ŠMEK, koji priprema Zoran Radisavljević, a predviđene su tri discipline: "Sitno je bitno" (od 15. veljače do 1. travnja), "Rebusne igrarije" (od 15. travnja do 1. lipnja) i "Anagramne majstorije" (od 15. lipnja do 1. kolovoza).
Propozicije

1. Sastavljači moraju napraviti palindromnu skrivačicu (čitaljku), stihovnu zagonetku u kojoj se čitanjem slova unatrag pronalazi skriveno rješenje. Na primjer: efektna zagonetka Milana Milina s rješenjem JARA PŠENICA.
Ej, seljaci, ne šparajte,
nego njivi sjeme dajte!
2. Rad može imati najviše osam stihova, a rješenje se mora sastojati isključivo od jedne riječi ili od jedne sintagme, kao u navedenom primjeru. Minimalna duljina rješenja mora biti osam slova, a stihovi mogu sadržavati najviše deset slogova. Radovi se sastavljaju isključivo na srpskom jeziku i po važećem pravopisu za taj jezik.
3. Natjecatelji mogu poslati maksimalno pet zagonetaka, a za konačan plasman računat će se samo ona koja dobije najviše glasova žirija.
4. Radovi će se ocjenjivati na osnovu zanimljivosti i originalnosti ideje, duljine rješenja i pjesničkog umijeća. Bodovi za generalni plasman dodjeljivat će se desetorici najuspješnijih natjecatelja po sistemu: 20, 15, 12, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2. Preostali enigmati o čijim će se radovima glasovati dobit će jedan bod.
5. Radove za prvo kolo treba poslati do 1. travnja 2015. godine, na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Naknadno primljeni radovi neće biti prihvaćeni.
Organizatori vjeruju da će natječaj privući pažnju ljubitelja enigmatike i da će oni svojim sudjelovanjem i kvalitetnim radovima doprinijeti uspjehu natjecanja. Enigmatsko društvo "Đorđe Natošević" priprema još neka natjecanja kojima se želi sačuvati sjećanje na istaknute članove kluba, o čemu će pravodobno obavještavati.

Područje rada / Mi volimo ...

Chart

  • Križaljake
  • Skandinavke
  • Osmosmjerke
  • Sudoku
  • Logika

Login