ŠIROKI BRIJEG - SUSRET ENIGMATA 2015.

Dan enigmata koji se održao 1. kolovoza u Širokom Brijegu bio je vrlo uspješan, a uspješno je provedeno i natjecanje u sastavljanju anagrama i kvadrata.
Od točno 100 anagrama, žiri u sastavu Mariofil Soldo, Frano Vukoja i Filip Karačić proglasio je tri najbolja:
1. GENI IGRAČA KRIJU ŠEME UMOTVORBE! - Damir Ruk, Zagreb
2. BOGME NOVI EU-KRUG MEŠTARA RIJEČI! - Mesud Malkoč, Bihać
3. UOKRUG MAGOVI RIJEČ... TREBAŠ MENE! - Boris Nazansky, Zagreb
Svih 68 kvadrata bili su ponuđeni žiriju pod šifrom, a žiri je ocjenjivao u sastavu: Zdenko Ćavar, Željko Marinović i Slavko Bovan. Od 68 kvadrata odabrana su tri najbolja čiji su autori:
1. Jovan Nedić, Beli Manastir
2. Pero Galogaža, Rijeka
3. Miroslav Cvetković, Niš
Prvoplasirani Damir Ruk i Jovan Nedić nagrađeni su s 50 eura.
Po ocjeni žirija, najmanje 50 kvadrata je za objavljivanje. U užem izboru bilo je 30-ak kvadrata od kojih je odabrano 13 koji su se izdvojili od ostalih.
U konkurenciji za prva tri mjesta bili su još kvadrati čiji su autori: Zdravko Žarković (2), Jovan Novaković (2), Valter Kvalić, Pero Galogaža, Vojin Krsmanović (2), Jovan Nedić, Marko Mihaljević i Mile Janković.
Kuriozitet: Žiri je radio potpuno neovisno i odgonetke šifri nije znao organizator Nevenko Soldo, ali on je pripremajući prvi prilog za Večernji list odabrao upravo kvadrat Jovana Nedića (objavljen 1. 8. 2015.). To smo saznali tek prilikom proglašavanja pobjednika. Dakle, žiri i Nevenko imaju isto mišljenje o prvonagrađenom kvadratu. Doduše, bilo je još dosta kvadrata koji zaslužuju pažnju.

Pobjednički kvadrat Jovana Nedića:

Više informacija možete pronaći na blogu Slavka Bovana: http://enigmatikatio.blogspot.com/2015/08/poredak-u-sirokom-brijegu.html

Područje rada / Mi volimo ...

Chart

  • Križaljake
  • Skandinavke
  • Osmosmjerke
  • Sudoku
  • Logika

Login